Monday, June 29, 2009

'Pergi...'

Salam..Jangan risau aku takde nk pergi memane pon, tajuk kali ni 'pergi' adalah kerana beberapa sebab:-
- Kesinambungan dari post yg lalu (kematian)..Kepada mereka yang telah pergi, dirimu akan terus ku ingati.
- Jap lagi aku nak pergi makan..lapa..
- Esok aku nak pergi praktikum fasa dua,windu SKSP2..
- Kepada kawan2 tesl cohort 2 yang dah pergi meninggalkan IPGM KTI kerana telah menamatkan pengajian dan sedia untuk posting..
- Aku nak pergi tgk transformers tapi tak dapat...Penuh je memanjang..
- "Pergilah kesedihan.."emmmm...
- Sebab-sebab lain yg perlu dirahsiakan..
Menurut Kamus Dewan edisi ke empat, pergi bermaksud suatu pergerakan atau perlakuan yang meninggalkan sesuatu yg asal atas sebab-sebab yang tertentu..Jadi bila cite je pasal pergi ni pasti sangat berkait dengan perasaan..Biasanya kita kan sedih, rindu dan memacam lagi...Tapi jika pemergian itu membawa jutaan kebaikan dan kebahagiaan, pergilah..Kebahagian orang lain adalah lebih penting bagi ku...aku teringat sorang kawan baik aku waktu kecik..die tepakse pergi ikut parents die yang dapat pekerjaan yang lebih baik di Ausie..Time tu aku sedih sangat, siap nangis-nangis lagi..Lepas die pergi hubungan kitorg terus terputus,sampai hari ni aku masih menanti khabar darinya..Semoga die sihat dan bahagia disamping keluarga..

Bersediakah aku untuk "pergi" menghadap illahi..? Namun bagi ku, biar setinggi mana kamu mendaki, biar sepantas mana kamu berlari, biar sejauh mana kamu pergi, janganlah kamu meninggi diri,janganlah kamu melupakan teman sendiri, janganlah kamu hilang identiti dan janganlah kamu melupakan illahi.. Akhir kata terima lah lagu Pergi dari Aizat...aku suke sangat lagu ni...

p/s: cikkin tak mau pergi memane tau...Love You..

10 comments:

syafeeq_ar said...

aku ko xnk suruh x pegi ke zull?ciken sowang je..?ala member ko gi ausie..then ko dpt pengganti agon bl die pindah dok kt memanda 12 tu..hehehe

'Cikgu Padi' said...

korg pon same la...kawan2 ku semua jgn pergi tinggal kn daku sendiri...bukan argon sorg, korg semua bermakna dalam hidup aku..cyg korg

Koyuki said...

Errr..nampaknye sy jugak tak de pluang mau PIGI nengok Transformers...

alihanafiah said...

ala koyuki kite tgk cd je k...hehehe...saye dah start prac esok..wish me luck k

alihanafiah said...

ko gile ke ape reply komen blog ko pakai akaun ni? ish lempang kang jadi kete..geram lak ai aku...

'Cikgu Padi' said...

la ko yg salah
ko tak sign out asal..patut cam pelik je aku tgk...ko ni tol2 fatimah lala la...ni wat aku naik atu ni...siap ko sodek..

alihanafiah said...

nk sign out mendenye tenet bilik ko putus..ko tu cam benih pucuk ubi...boleh saya berbunyi

'Cikgu Padi' said...

bole...silakan berbunyi k...heheheeh

Koyuki said...

lalalala...ade 2 org bergaduh...lempang ler die...bia jadik kete bumblebee best jugak...hihi...
gudluck cikgu...kat ne prac??

'Cikgu Padi' said...

kat perling je...hehe...tq...mane le gado2..tak baik la...