Tuesday, June 23, 2009

Terlanjur....

Salam...Kali ni aku nak story pasal "terlanjur"..Bile tengok je pekataan ni pasti modula oblongata,otak kiri dan kanan kita akan terjurus kepada perkara zina dan sewaktu dengannya, Namun hari ini aku ingin bercerita tentang telanjur kata...Bak kata pepatah "terlajak perahu boleh diundur, terlanjur kata buruk padahnya"...Kisahnya bermula apabila seorang kenalan baik ku menyatakan sesuatu yang aku tidak boleh terima..Teguris hati ini tapi sape nak kesah kan(sedih gile..huhuh..)...Tu la kekadang kita ni cakap pakai sedap gigi je, tak pikir hati orang lain...Aku menjadikan ni pengajaran untuk diriku agar lepas ni aku kene lebih berhati-hati..Biar kita jaga hati orang, kalau orang tak nak jaga hati kita takkan nak paksa..Betol tak?
Satu lagi pasal terlanjur kata ni aku teringat pasal ayah aku tempoh hari, dah lama tak dengar die cakap "ayah sayang padi.." kat aku(bertahun gak la), tapi before aku balik JB hari tu tak semena-mena ayat itu terpacul dari mulutnya. Tapi ari tu die telanjur kata kot? Mungkin? Tapi best gak sesekali dengar hehehee.. Ok la dikesempatan ini aku nak mintak maaf if aku terlanjur kata dengan kalian semua..Sorry..Sayangilah mulut anda dan hati orang sekeliling anda..

p/s : Lagu ni takde kaitan sangat ngan post aku, tapi aku suke dengar lagu ni sekarang...layan je la k..


13 comments:

Syafik said...

Betul2. setuju di. ;D

'Cikgu Padi' said...

jadi jgn telanjur kata k...sory pape ye capid..

Nurul Hidayah Isnin said...

t'lanjur perahu boleh diundur,
t'lanjur kata buruk padahnya,
kerana pulut, santan binasa,
kerana mulut, badan binasa...
jawab2..

betul 2 saudara padi..
touching sy bc post anda ni..

QaYYum MieJiFans said...

cakap pikir dulu mesti xterlanjur kata punya...

'Cikgu Padi' said...

dyah:ala jgn touching2 k...ni bukan post pasal org mati...hehehe...maaf jika ada pape..

qayyum: betol3..tapi tu la kekadang tak sempat nak pikir..

alihanafiah said...

kalau aku telanjur curik rokok ko..mtk maaf ye padi..ala..kwn2..

'Cikgu Padi' said...

beres bro takde hal...tu bkn telanjur curuk,tu mmg nak curik...hahahaha

alihanafiah said...

hehe..telanjur arr tu..hahaha telanjur membuat dosa..

'Cikgu Padi' said...

takpe..patik maafkan...

niesa said...

;)

'Cikgu Padi' said...

napo ekau sonyum kat den..hehe..gemok..hahaha

kecik said...

agree ;)

Roy said...

Rossa tue klu jd bini gua...gua ikat x kasi kuar umah, hahaha!