Monday, July 13, 2009

Ghost..

Salam...Apa khabar semua? Semoga kalian dalam keadaan sihat dan bahagia...Tuk post kali ni aku nak cerita pasal cerita kegemaran aku yang baru je habis sekejap tadi...Cerita tu adalah hantu..hehehe...bukan kliwon, tapi "GHOST"...Cerita ini bagi ku sangat menarik, namun ramai yang tidak sedar kehadirannya...Secara ringkasnya, cerita ini dah masuk season 2, ia disiarkan di 8TV setiap hari ahad jam 10malam..Tapi kini ceritanya dah habis dan aku sangat teruja menanti kehadiran season 3 nya satu hari nanti...

Yang menjadi persoalannya kini, aku sering terfikir kenapa wadah dan karya sebaik ini (GHOST) kehadirannya seperti 'angin lalu' yang datang dan pergi sedangkan cerita2 percisan dan murahan seperti papaya, bionik dan seangkatan dengannya dihebahkan semahunya...Sedar atau tidak ia sebenarnya membunuh industri seni tempatan...Siapa yang harus dipersalahkan? Stesen TV? Penonton yang gagal menilai? atau mungkin resam rakyat Malaysia yang tidak bisa menerima perubahan? Sejujurnya Ghost merupakan suatu karya seni yang sangat menarik dan mengujakan...Jalan cerita yg baik, garapan cerita yang kemas dan penceritaan yang sungguh menarik dan penuh unsur suspen...Ia bukan suatu idea ciplak, tetapi inovasi karya yang penuh keaslian...Kepada semua yang telepas menonton cerita ini download la dari tempat2 yang sepatutnya, anda tidak akan menyesal..Janganlah terlalu agungkan karya luar tetapi karya sendiri di anak tirikan, kuman di seberang jelas kelihatan, gajah didepan mata tidak diendahkan... Biar buta mata, jangan buta hati...Cari jangan tak cari cerita ni...hehehe..Selamat menontot..

7 comments:

khadijah said...

oh da habis da ke season 2 punya?
belum tengok pun lagi.
nanti nak tengok lah! :)

'Cikgu Padi' said...

t download je....best2,lebih suspen n menarik

Koyuki said...

erm...tak penah tgk sbb penakut sgt2...huhu

'Cikgu Padi' said...

ala...name je ghost tapi antu die org biase,takde takut2 pon

Roy said...

Di...ayat last tue selamat MENONTON or MENONTOT. Ke menyontot??? ko biar betik Di~ =p

Roy said...

Di...aku salahkan Ghost punye tajuk. Cube Melayukn... Hantu or aper2 laa. Baru laa ader semnagat kebangsaan skit.

'Cikgu Padi' said...

oppss...sory...salah plak tulis...betol gak,mungkin dgr ghost tu org tak mau tgk...prejudis btol