Monday, October 18, 2010

Perpisahan ????

Salam, lama benar rasanya tidak menulis....Biasa la kekangan masa dan tugas yang terlalu menyesakkan jiwa dan minda....Tak perlu rasanya saya menyingkap segala kisah 'semalam' yang belum tentu menjanjikan bahagia...Sebenarnya, salah satu sebab kenapa saya menulis hari ini adalah kerana permintaan teman baik saya Ali Hanafiah aka Sodek....Memandangkan emosi yang kian tidak stabil kerana hanya tinggal 20 hari lagi saya bakal meninggalkan IPG KTI dan teman-teman tercinta, saya bawakan puisi yang menyikapi sebuah perpisahan. Maknanya yang mendalam, mengingatkan kita untuk tidak terus berduka dengan perpisahan. Justru, jarak yang memisahkan membuat kita melihat segala sesuatu dengan lebih indah dan nyata...Renung-renungkan...


Ketika tiba saat perpisahan janganlah kalian berduka,

Sebab apa yang paling kalian kasihi darinya mungkin akan nampak lebih nyata dari kejauhan,

Seperti gunung yang nampak lebih agung terlihat dari padang dan dataran.


with all PISMP Januari 2007



sahabat seenjoy.....



one and only, my beloved classmate...

13 comments:

Nice Baby said...

x thu nak ckp pe la..
korg nak pg aku plak rasa sdh..
=""(

Memer said...

Gonna miss you guys so much!
All the best!

'Cikgu Padi' said...

NB: jgn la sedey2 k..perpisahan itu pasti berlaku...

amir:aku pon akan rindu ko....

Nurul Hidayah Isnin said...

perpisahan mampu buat manusia jadi kian berharga..
selamat berbakti kepada ank bngsa serta negara senior..! =)

Nur -al- Ain said...

dgn perpisahan la kite kenal erti rindu...kan cikgu?

Miss Aizamia said...

selamat tinggal padi.. selamat tiggal semua.. jumpe kat blog aku je nti.. hehe

'Cikgu Padi' said...

dayah:tq

ain:betol2...tapi windu yg sentiasa menguntai sejuta rasa..huhuhu

aizamia:ok....ko cam seronok je nk bepisah ngan aku...heheh

alihanafiah said...

aku mesti rindu ko padi,,oh padi...

'Cikgu Padi' said...

aku juga begitu...kate nk posting kat ampang?

Athalia Abdul Ghapar @ kawat berduri said...

huhuhuhuh.. sayu rasenye ati bile tgk kakak2 n abg2 dh nk kuar thn nie.. thn dpn kaki nie plak akn ikut jejak langkah kalian... Huhuhu tetibe tersingkap semula kenangan mase kiteorg bru daftar kt maktab nie (julai 06)... ade 1 mlm mggu orentasi, kite n roomate terlambat g DST.. punye la cuak nk mampos sbb takut kene marh gan mak eton.. then terjumpe la gan cikgu padi nie.. anda la yg menjadi penyelamat (kononnye mntk tlg kiteorg wt keje skit)... langsung terlepas dr jdk mangse mak eton.. Terime ksh cikgu padi!!!!

'Cikgu Padi' said...

athalia:hahahahaa...ingat lagi awak ye...itu semua akan menjadi kenangan...sorry la kalau kekadang terkasar dan terlebih dalam perlakuan...all the best n take care

QaYYum MieJiFans said...

susah nak gmbrkan perasaan bila korg xda dah nnt...apa yg aku boleh katakan kalau xda korg xda lah kitorg..pejam celik kejap je 6tahun...huuhuu...apa2 pun u all always be my legend..a

'Cikgu Padi' said...

tq bro...